Alice Roes, koordirigent

Koren


Aalsmeers Vrouwenensemble Davanti

Dit ensemble is uit een enthousiaste en veelzijdige groep zangeressen. Davanti streeft naar het hoogst haalbare niveau, waarbij zuiverheid, balans en koorklank hoog in het vaandel staan. Deze koorklank is te danken aan jarenlange samenzang en langdurige training in stem en gehoor. Hierdoor heeft Davanti dan ook diverse prijzen behaald op concoursen en festivals.

In 2013 nam Davanti onder leiding van Alice Roes een kerstcd op, welke nog te verkrijgen is via de website. In 2014 stond Davanti voor de tweede keer in finale van van het Nederlands Koorfestival en werd zij gevraagd deel te nemen aan het Internationaal Koorfestival Tonen2000. Davanti eindigde hier als beste Nederlandse koor. In 2016 won Davanti het Open Limburgs Korenfestival; de internationale jury gaf het koor gemiddeld een 9,1 voor haar optreden.
www.davanti.nl


Fonanta Muzikale Projecten

Fonanta brengt projectmatig bijzonder en vernieuwend repertoire onder de aandacht en streeft daarbij naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen door gedegen repertoirekeuze, door samenwerking met professionele musici en door het samenbrengen van de juiste mensen binnen een project. Fonanta organiseert diverse projecten voor vrouwenkoor, mannenkoor en kamerkoor. Ook zijn door het jaar heen open zangdagen voor diverse bezettingen. 

Begin 2015 werkte het vrouwenkoor mee aan het eindexamen koordirectie van Alice Roes, waar zij de Messe à trois voix van André Caplet ten gehore bracht en gezamenlijk met het Aalsmeer Vrouwenensemble Davanti The Snow van Edward Elgar. Momenteel werkt het vrouwenkoor aan het project Northern Lights: een palet aan klankkleuren van een aantal bijzondere Noord-Europese koorwerken over uitgestrekte vergezichten, devotie, de eeuwigheid, het licht en het donker.
www.fonanta.nl


Vocaal Ensemble Novafonie

A cappella kamerkoor dat momenteel bestaat uit 23 enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor werkt aan een breed klassiek repertoire van renaissance muziek tot hedendaags werk.

In 2014 vierde Novafonie haar 25-jarig jubileum met het concert "Zilver", waarin stukken gezongen werden uit het brede repertoire van 25 jaar Novafonie: van het Miserere van Allegri, Psalm 131 van Pärt, Northern Lights van Gjeilo, Engelse liederen als My spirit sang all day van Finzi tot jazz en close harmony bewerkingen van werken als Lullabye van Billy Joel en I got rhythm. Samen met het kamerorkest Camera Musicorum Bredana voerde Novafonie het Gloria van Vivaldi uit.

In 2015 werkt Novafonie aan twee verschillende projecten. Tot de zomer werd gewerkt aan een breed Engels programma met geestelijke en wereldlijke stukken van de Renaissance tot en met de 21e eeuw. Na de zomer werkt Novafonie enkele maanden aan kerstrepertoire dat uitgevoerd zal worden tijdens een stemmig kerstconcert op 20 december. Daarna wordt verder gegaan met het Engelse programma met een concert in de lente. 
www.novafonie.nl

 

Vrouwenkoor Mevrouw de Vries

Sinds september 2015 is Alice de dirigent van Mevrouw de Vries, een enthousiast en actief vrouwenkoor uit Amersfoort dat graag 'uitdagende toonladders' beklimt. Het koor zingt een keur aan a capella en begeleide werken uit een breed repertoire van klassieke tot lichte muziek. Vaste pianist is Malgosia Fiebig.
www.vrouwenkoormevrouwdevries.com 


En verder...

Daarnaast leidt Alice met enige regelmaat zangavonden voor vrouwen uit de omgeving van Utrecht.

In het verleden dirigeerde Alice ook Vrouwenkoor Sterrenmix uit Wageningen, Vocaal Ensemble Coorenwijn uit Zeist, Cantatekoor Dukenburg uit Nijmegen en het Projectkoor ABC uit Abcoude.